luni, 1 octombrie 2012

LUNA INTERNAȚIONALĂ A BIBLIOTECILOR ȘCOLARE

În atentia şefilor Direcţiilor de Învăţămînt
Specialiştilor Responsabili de activitatea bibliotecilor şcolare

Stimaţi colegi!

Ziua Internațională a Bibliotecilor Şcolare se sărbătoreşte în întreaga lume în ziua de luni a ultimei săptămîni din octombrie, stabilită la iniţiativa Asociației Internaționale a Bibliotecarilor Școlari (IASL) în anul 1999.
În anul 2007 Comitetul IASL a propus şi aprobat (anul 2008) desfăşurarea LUNII INTERNAȚIONALE A BIBLIOTECILOR ȘCOLARE (ISLM).
În anul 2012 sloganul lunii este School Libraries: a Key to the Past, Present & Future - Biblioteca şcolară: Cheia către trecut, prezent şi viitor.
În această perioadă bibliotecarii, elevii, cadrele didactice din şcoli desfăşoară diverse activităţi dedicate susţinerii şi promovării bibliotecilor şcolare.
Vă invităm să participaţi la LUNA INTERNAȚIONALĂ A BIBLIOTECILOR ȘCOLARE, prin activităţi consacrate bibliotecilor şi bibliotecarului şcolar.
De asemenea, Vă rugăm să ne trimiteţi informaţii de la activităţile respective pentru publicarea pe blogul Filialei BIN- Biblioteci de Învăţămînt din Nord.
În cadrul Lunii pentru bibliotecari şcolari, specialişti responsabili de activitatea bibliotecilor şcolare din zona de Nord a Republicii Moldova,  Filiala BIN va organiza  trainingul: Bibliotecarii din învăţământul preuniversitar  în conexiune globală.

Niciun comentariu: